— Pup informatie —

Zo af en toe fokken we een nestje. Hierbij vinden we het heel belangrijk dat de beide ouders gezond zijn, dat de ouders een zeer goed karakter hebben, goed bij elkaar passen en ook een mooi exterieur hebben.

Als de pups geboren worden groeien de pups in onze woonkamer op. De moeder en haar pups krijgen alle aandacht en tijd die ze nodig hebben, rust en regelmaat is in deze periode heel belangrijk. Vanaf de leeftijd van ongeveer 4 weken gaan de pups overdag naar buiten, waar ze allerlei nieuwe situaties leren kennen. Ook de nieuwe eigenaren zijn vanaf deze leeftijd van harte welkom, op deze manier leren de pups allerlei verschillende mensen kennen. Ook leren de pups de andere dieren die hier rondlopen kennen, en maken ze kennis met andere honden. We zorgen dat de pups zoveel mogelijk verschillende ervaringen opdoen, zodat ze een groot aantal zaken als normaal gaan beschouwen. Dit is belangrijk voor een goede socialisatie.

Als de pups zo rond de 5 weken oud zijn komt er iemand van de rasvereniging langs voor de nestcontrole. Hierbij wordt de conditie van moeder en pups bekeken en worden de pups gecontroleerd op de dermoid sinus. Natuurlijk zorgen wij ook voor een goede ontworming en het knippen van nageltjes. Als de pups 6 weken oud zijn komt de dierenarts langs voor een medische controle en de inenting. Als de pups 8 weken oud zijn kunnen de pups naar hun nieuwe eigenaar. De eigenaar krijgt naast de pup, een map mee met alle informatie over beide ouders, alle gegevens over het nest, een voerschema, een kopie van de gegevens van de nestinventarisatie, tips over de opvoeding en nog veel meer. 

Het laatste nest is geboren in het voorjaar van 2021. 
Meer info over vader en moeder, gezondheidsuitslagen etc, vindt u hier.

In 2023 staat weer een nestje van Magic & Harley gepland. 
Meer informatie? Kijk dan bij nieuws

Rhodesian Ridgeback Kennel Of Ginba's Hero
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin