— Hoe het ooit begon —

TIn 1989 kwam de 1e Ridgeback in ons leven. Esra is geboren bij dierenarts H.A.K. van Baren. Niet veel later bleek dat een broertje van Esra niet meer thuis kon wonen, en zo werden het ineens 2 Rhodesian ridgebacks. Het waren broer en zus, Rex en Esra, uit hetzelfde nest. De opvoeding ging soms niet van een leien dakje, maar met veel tijd en geduld zijn het 2 heerlijke, gehoorzame ridgebacks geworden. Esra was 6 jaar toen ze stierf. We hadden gedacht dat Rex zich niet alleen zou kunnen redden maar dat bleek mee te vallen. Toch hebben we na een tijdje besloten om er weer een ridgeback bij te nemen en dat werd Ginger.

En zo moeilijk als onze eerste 2 ridgebacks waren zo makkelijk was Ginger. Ze was al direct heel erg lief en aanhankelijk en wilde graag spelen, dus de opvoeding ging heel gemakkelijk. Ze was "Beste pup"op de puppycursus en ook daarna ging alles prima. Op Internationale hondeshows was Ginger niet de mooiste maar vaak wel 1 van de vriendelijkste en open ridgebacks. Dat was 1 van de redenen om met Ginger te gaan fokken zodat we dan zelf ook weer een pup konden houden.  Ginger is in 2005 overleden. 

Ginger Hero Van Tjolotjo
Ginger Hero Van Tjolotjo
Ginger Hero Van Tjolotjo
Ginger Hero Van Tjolotjo

In 1999 werd Ginger's eerste nest geboren en de allereerste pup was Demba en zij is bij ons gebleven. Demba heeft hetzelfde open en vriendelijke karakter van haar moeder en haar exterieur grotendeels van haar vader African Reds Eros. 

African Reds Eros
African Reds Eros
African Reds Eros
African Reds Eros

Demba en Ginger waren overal samen, deden alles samen, genoten overal samen. 

Na de pup cursus werden Demba en ik gevraagd of we mee wilden doen aan een gehoorzaamheidswedstrijd. Dit zou je verwachten bij andere rassen, maar Demba was zo makkelijk dat zelfs een puberende Demba prima mee kon met de retrievers en de herders. 
1 Opdracht ging wat minder, het regende hard, Demba moest op haar plaats blijven en daarna naar mij toe komen. Toen ze zag dat ik geen paraplu had en de keurmeester wel, was voor Demba de keuze makkelijk, en ging ze superbraaf onder de paraplu van de keurmeester zitten :). 

Demba
Demba
Ginger, Demba en de geit Jansen
Ginger, Demba en de geit Jansen

Meer info over Demba vindt u hier.

 We hebben een hele tijd gezocht naar een reu voor Demba. Wij vinden het belangrijk dat een nest doordacht gefokt wordt, zodat de pups behalve een goede gezondheid, ook mooi qua uiterlijk zijn en een makkelijk karakter hebben. In 2002 kreeg Demba haar eerste nest. Het was een hele zoektocht om een lieve, mooie, gezonde partner voor haar te vinden. Na lang zoeken en veel informeren kwamen we in contact met familie Maassen en Thokoza Azibo (Bo is zijn roepnaam). We hadden een zus van Bo gezien en vonden dat ook een hele mooie ridgeback. Samen met de fokker van Bo, Jolan Hellebrekers, hebben we toen de stambomen bekeken en veel informatie van Demba en Bo vergeleken. Toen we hem op shows zagen konden we zien dat zijn exterieur ons erg aanspreekt. Later hebben we een bezoekje aan Bo gebracht om te kijken hoe hij thuis is, en het bleek een spontane reu die heel makkelijk in de omgang is. Hij is HD - (A) en ED vrij, dus ook dit is goed.

Thokoza Azibo
Thokoza Azibo
Thokoza Azibo
Thokoza Azibo

Uit deze combinatie tussen Demba en Thokoza Azibo zijn een aantal zeer bijzondere pups geboren. 

Waaronder Missie Of Ginba's Hero, gekocht door Duitse keurmeester en fokker van Rhodesian Ridgebacks in Duitsland, Petra Stracke ( Kennel Of Dao Phu Quoc )

Missie Of Ginba's Hero ( Picture by Karin van Klaveren )
Missie Of Ginba's Hero ( Picture by Karin van Klaveren )
Missie Of Ginba's Hero ( Picture by Karin van Klaveren )
Missie Of Ginba's Hero ( Picture by Karin van Klaveren )

En ook N'Gai Zamu Of Ginba's Hero, oftewel Dodge die zijn gouden mandje vond bij Katja Mateboer.  Meer info over N 'Gai Zamu Of Ginba's Hero vindt u hier

N'Gai Zamu Of Ginba's Hero ( Picture by Karin van Klaveren )
N'Gai Zamu Of Ginba's Hero ( Picture by Karin van Klaveren )

Uit de directe moederlijn van Missie Of Ginba's Hero, hebben we later o.a. Magic Of Dao Phu Quoc gekocht, waar we nu deze bijzondere lijn mee voortzetten. 

Rhodesian Ridgeback Kennel Of Ginba's Hero
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin